woensdag 29 september 2010

2. Nepal-Tibet: 6 daagse trekking in West-Nepal

Kailash
Een echte kaart van de wandeling vonden
we niet.  Daarom dit surrogaat.

Lea kwam aan in Simikot op 29 september 2010.
Hier begint, op een hoogte van 2270 m, een 6-daagse trekking door de afgelegen Humla-regio in West-Nepal. Akkers, bosjes en stromen maken geleidelijk plaats voor een kaal en onherbergzaam landschap. Wanneer we op dag 10 de pas Nara Lagna (4580 m) oversteken is de lucht ijl en ligt het Tibetaans Plateau voor ons. We steken de grens over en met jeeps rijden we vanuit het eerste Tibetaanse dorp Sher in twee etappes naar de kampplaats bij Chiu Gompa (klooster) aan het meer van Manasarovar (4510 m)
Hier hebben we een ideaal zicht op de berg Kailash.





Manasarovar (4510 m)

Chiu Gompa (klooster)

3 opmerkingen:

  1. Dag Lea

    Het ziet er zeer spectaculair uit.

    Jos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. sonja burckel03 oktober, 2010

    Dag Lea,
    Wat ben ik toch jaloers als ik dit allemaal lees en zie. Ik word er helemaal stil van. Geniet maar met volle teugen, wij kijken uit naar je verslag nadien.

    Groetjes, Sonja en Patrick

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hilde Aerts06 oktober, 2010

    hey Lea,

    ook wij weten niet wat we zien! Wat moet dat een fantastische reis zijn... 't Is leuk om vanuit Heusden te kunnen meevolgen. heel veel plezier
    groeten,
    Gert en Hilde

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter! Nu, google heeft net een nieuwe spamfilter geïnstalleerd. Als je een reactie achterlaat zonder je google-account, dan wordt dit automatisch aanzien als spam en wordt het niet onmiddellijk gepubliceerd. Maar geen nood, zodra Lea merkt dat je bericht geen spam is, kan ze het handmatig er toch terug opzetten, maar het kan dus eventjes duren vooraleer je reactie gepubliceerd wordt. Dank je voor de moeite!