donderdag 9 september 2010

Gr 20 Corsica 2010 dag 8

Donderdag 8 juli

Eigen etappe 7: Manganu naar Soccia

Vandaag wilden we eigenlijk niet zo beestig vroeg opstaan.We hoefden immers niet zo heel lang te stappen. We schatten 3 uur. Maar ja, als je met zovelen in één ruimte ligt kan je niet anders dan wakker worden van het geritsel en gefluister. Dus maar weer op pad.
Afscheid genomen van onze medestappers. Watervoorraad bijgevuld aan een lekker fris bronneke. Rond 6u30 vertrokken, weg van de GR20. Afdalen naar de bewoonde wereld. De bedoeling is dat we in Soccia geraken en daar proberen een bus te nemen naar Ajaccio, de stad waar we ook onze terugvlucht hebben.
We volgen nu de gele route, een route die zo blijkt niet al te best is aangegeven. Hopelijk komt dit goed.
De tocht van vandaag is ook heel mooi. Halfweg zagen we een prachtig meer in het bos. Echt indrukwekkend. Hier moeten we zeker efkes stoppen.
We kwamen daar natuurlijk het Corsicaans geweld tegen: Corsicaanse varkens. Ze zagen onze rugzak staan en wij zetten het op een loopje zodat dit geweld niet onze rugzakken zouden """ opeten ""

We hebben rustig verder gestapt tot aan de parking van Soccia waar toch wat toeristen aankwamen die de bergen in wilden gaan.
Na wat overleg hebben toch maar besloten om naar het dorp beneden te gaan in de hoop om daar met de duim tot Visco te geraken.
En ondanks het weinig verkeer hadden we een snelle lift van 2 Franse die ons wilde vervoeren tot Visco . Wij waren natuurlijk wree content; In Visco was er een rechtstreekse bus naar Ajjacio.
Alles liep heel goed; In Visco hadden we nog even tijd om een lekker omeletje te eten met natuurlijk een lekker DOS.
De bus kwam goed op tijd dus waren we erg tevreden. We konden dan in Ajjacio ook nog aan
uit kijken naar slaapplaats.
Het toeristenbureau had serieus wat werk met ons. We vonden midden in het centrum een leuke studio die ook nog betaalbaar was ...
De omelet heeft ons wel wakker gehouden .... Hilde en ik waren goed ziek geweest voor de volgende 24 uren; Het plan om lekker gaan te eten ( vermits we in de hutten niet veel hebben kunnen eten ) viel echt wel in het water.
De avond dus heel sober doorgebracht op de badkamer. De hoop bleef wel om 's anderendaags gezond weer op te staan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter! Nu, google heeft net een nieuwe spamfilter geïnstalleerd. Als je een reactie achterlaat zonder je google-account, dan wordt dit automatisch aanzien als spam en wordt het niet onmiddellijk gepubliceerd. Maar geen nood, zodra Lea merkt dat je bericht geen spam is, kan ze het handmatig er toch terug opzetten, maar het kan dus eventjes duren vooraleer je reactie gepubliceerd wordt. Dank je voor de moeite!