donderdag 9 september 2010

GR 20 Corsica 2010 dag 6



Dinsdag 6 juli
Etappe 5 : Tighjettu naar Ciottulu à i Mori (+607m, -79m, 4u, ) en verder naar Castel di Verghio

• Dit is een verbindingsetappe. Je klimt na een horizontaal stuk langzaam tot op een col, om dan snel de refuge te bereiken. Ciottulu à i Mori is prachtig gelegen, en niet erg druk omdat velen deze overslaan en verder gaan naar
… naar Castel di Verghio

Ook wij hebben onderweg besloten om tot Castel di Vergio te gaan .

Vrij rustig vertrek, vooral bergaf. Het werd warm. Na toch wel wat klimmen kwamen we om 11u30 al aan aan de refuge Ciottullu di I Mori. Hier gaan de meeste wandelaars nog verder om al een deel van de volgende etappe te doen. Wij wilden echter hier siësta houden en wat genieten van de zon. Direct ingezet met Dos.
De ‘vriendelijke gardien’ (we mochten niet binnen voor 15 u was zowat het enige wat hij zei)en de plotse kou (het werd heel bewolkt en fris hier op 2000meter hoogte) deden ons snel beslissen om toch ook maar door te stappen naar de gite Castel di Verghio.
Er was ons verteld dat het ongeveer 2u 30 nog zou duren vooraleer we aan Castel aan kwamen; Dat zagen we helemaal zitten.
Na 2u30 kwam de volgende gite nog steeds niet in zicht !! Nog een uur verder stappen en ondertussen was het vreselijk warm geworden. Er kwam geen einde aan.
Hier hoorden we van iedereen dat ze er 3u30 over gedaan hadden en dat ze zich ferm miskeken hadden.
Bij de eerste Dos direct de schoenen uit. We waren doodmoe ! Hilde haar knie deed het wonderwel goed ;
De keuken van de gite was niet goed ingericht en er moest degelijk op zoek gegaan worden naar kookmateriaal. Zoals echt Belgen hadden we genoten van echt wel een lekkere couscous ! De pakjes eten doen wonderen.
Nog lekker genoten van een DOs en dan slapen en morgen hopelijk gezond weer op !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter! Nu, google heeft net een nieuwe spamfilter geïnstalleerd. Als je een reactie achterlaat zonder je google-account, dan wordt dit automatisch aanzien als spam en wordt het niet onmiddellijk gepubliceerd. Maar geen nood, zodra Lea merkt dat je bericht geen spam is, kan ze het handmatig er toch terug opzetten, maar het kan dus eventjes duren vooraleer je reactie gepubliceerd wordt. Dank je voor de moeite!