donderdag 9 september 2010

Gr 20 Corsica 2010 dag 7

Woensdag 7 juli

Etappe 6: Castel di Verghio naar Manganu Refuge .

Je komt hier via een prachtig meer met veel gras en paarden. De refuge is heel druk : velen doen een deel van deze etappe als dagtrip. Gelukkig zijn er ook veel kampeerplaatsen die prima gelegen zijn.

Vroeg wakker (4u40). Opgestaan rond 4u50. We hebben ons rugzakske klaargemaakt waar we ondertussen al heel geroutineerd in zijn .
We wilden ontbijten met een taske koffie. Helaas, de keuken was dicht. Dus werd het als ontbijt ‘Petit Beurre van Lu’ met worst van Corsica. Ondertussen kunnen we de worst niet meer ruiken.
Voor alle zekerheid hebben toch maar ORS gedronken.Dit was achteraf heel verstandig want we zweetten ons te pletter.

De tocht begon rustig terwijl de zon tussen de bomen verscheen .
Regelmatig is het pittig stijgen met af en toe een rustige daalpiste. Onderweg kwamen we een zalig riviertje tegen waar we siesta hebben gehouden: schoenen uit, handdoekske genomen, en lekker genieten van uitzicht, weer en zalig niks doen.


Na nog paar uurkes stappen kwam de refuge in zicht : prachtig !!
Daar aangekomen hebben we natuurlijk genoten van lekkere DOS , lekkere pikante soep die we nog mee hadden . Naast de hut liep een riviertje waar we ons kleren wat hebben kunnen wassen en weer genoten van het mooie weer.
Terwijl we aan genieten waren zagen we een Belgische vrouw die met haar rugzak behoorlijk was gevallen. Haar schouder had het begeven en als echte ramptoeristen zijn we blijven kijken toen een helicopter de vrouw kwam repatriëren.

Wanneer we dit zagen kwam ons toch ook even een gevoel van : Oef, we hebben dit geklaard zonder al te veel kleerscheuren en Hilde haar knie is echt ok nu !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter! Nu, google heeft net een nieuwe spamfilter geïnstalleerd. Als je een reactie achterlaat zonder je google-account, dan wordt dit automatisch aanzien als spam en wordt het niet onmiddellijk gepubliceerd. Maar geen nood, zodra Lea merkt dat je bericht geen spam is, kan ze het handmatig er toch terug opzetten, maar het kan dus eventjes duren vooraleer je reactie gepubliceerd wordt. Dank je voor de moeite!