donderdag 9 september 2010

Gr 20 Corsica 2010 dag 5

Maandag 5 juli
Etappe 4:Haut Ascu Stagnu naar Tighjettu (+999m, -738m, 6u, )
Na een behoorlijke klim naar een col, kom je aan de Cirque de la Solitude. Dit is een steile afdaling langs kettingen, dan een korte kloof dwarsen, om dan via een laddertje en nog meer kettingen naar een tweede col. Voor wie last heeft van hoogtevrees, doet dit wel iets. Daarna volgt een lange afdaling naar de refuge.


Je kan je hier goed verfrissen en douchen in de watervalletjes en poelen van het bergmeertje.

Jep, weer vroeg uit de veren en met een bang hart uitkijken naar de Solitude, de schrik van Corsica.
De aanloop is prachtig. Een leuke opwarmer.
Toch goed stijgen maar het gaat.
Tot het zicht op de Solitude. Het is inderdaad een grote kloof waar je door moet.…. We besloten er snel aan te beginnen …. voor we ons bedenken.
We moeten hier vooral niet denken,maar vooral doen.




Dus zoals de 3 Belgen ons een paar dagen geleden op het hart drukten gingen we met het gezicht naar de rotsen stillekes, voetje voor voetje en hand voor hand langzaam naar beneden, goed zoekend naar houvast, testend waar we voldoende steun konden vinden.

Wandelaars helpen elkaar door de moeilijkste stukken heen. Eentje vergeleek het met gratis Disneyland. Voor de sfeer was dit goed maar wij zagen niet veel in deze vergelijking. Eerder een kamikaze-actie.
We moesten stukken langs kettingen dalen en zorgen dat de voetjes grip hadden.

We deden vrij lang over de afdaling. Maar dan moesten we nog aan de andere kant aan een even zware klim beginnen. Eerst een ijzeren ladder op, dan via kettingen, opnieuw kettingen en nog eens kettingen … en toen was de kracht op.


Het duurde nog enige tijd vooraleer we de hut in zicht hadden; Doorstappen en voilà , daar was de hut. Een prachtige hut met weer prachtig uitzicht;
De knie van Hilde was wat dik geworden; Na controle bij de gardien afwachten tegen morgen;
Natuurlijk weer genoten van goede DOS , goede slaapplaats, goede sfeer in de hut met goede eau de vie ..... dus goed slapen ;

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter! Nu, google heeft net een nieuwe spamfilter geïnstalleerd. Als je een reactie achterlaat zonder je google-account, dan wordt dit automatisch aanzien als spam en wordt het niet onmiddellijk gepubliceerd. Maar geen nood, zodra Lea merkt dat je bericht geen spam is, kan ze het handmatig er toch terug opzetten, maar het kan dus eventjes duren vooraleer je reactie gepubliceerd wordt. Dank je voor de moeite!