zondag 15 augustus 2010

GR 20 Corsica 2010 dag 1



Gr 20 trekking van Noord-Corsica (Calenzana ) tot Midden-Corsica (Vizzavona) samen met vriendin Hilde Frederix


Donderdag 1 juli.

Vertrek

Eindelijk is het zover. Hilde en ik gaan naar Corsica.Om 3u30 vertrekken we richting Zaventem . We vliegen tot Calvi om daar dan taxi of bus te nemen tot Calenzana.
Er was bij de boeking geen rechtstreekse vlucht. Dan maar doen met 3 tussenstops:

Brussel - Lyon
Lyon - Nice
Nice - Calvi .


Het ging echt wel vlot zodat we in de vroege namiddag aankwamen in Calvi .
Zoals ergens wel eens aangegeven was er wel geen sprake om een bus te nemen, enkel taxi . ( Deze was overigens niet goedkoop om 8 km te overbruggen )
De gite zag er cool uit: mooie 2-persoonskamer en een keuken waar je kon koken met veel gerief van ginds.
Natuurlijk gingen we op zoek naar een goede DOS Serveza in het dorpje.
Je kon er ook wat eten kopen, brood en de Corsicaanse saucissen om mee te nemen in de rugzak. 's Avonds nog lekker gaan eten vooraleer we de volgende dagen het vermoedelijk met wat minder moeten gaan doen. We hadden gelukkig veel eten bij zodat we voldoende krachtvoer hadden voor onderweg. We genoten van onze lekkere DOS en dan ons bedde in, uitkijkend naar ons groots GR20 avontuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter! Nu, google heeft net een nieuwe spamfilter geïnstalleerd. Als je een reactie achterlaat zonder je google-account, dan wordt dit automatisch aanzien als spam en wordt het niet onmiddellijk gepubliceerd. Maar geen nood, zodra Lea merkt dat je bericht geen spam is, kan ze het handmatig er toch terug opzetten, maar het kan dus eventjes duren vooraleer je reactie gepubliceerd wordt. Dank je voor de moeite!