donderdag 14 oktober 2010

5. Nepal-Tibet: naar het Everest basiskamp

12-10-2010: Lea is juist terug van de Kailash. Zeer mooi geweest en vooral blijven ademen.Want je voelt de hoogte.

13-10-2010: Ze is nu volgens haar eigen bericht op weg richting Everest. Het was heel koud geweest tijdens de nacht: min 8. We zijn terug op de Tibetaanse hoogvlakte. Nu mogen we stilaan beginnen af te tellen. Zou ze moe beginnen te worden?

14-10-2010: Een lange dag gehad. Chinese weg was 4 uur gesloten omwille van werken. Slaap pkk gevonden

Volgens de reisgids: In 3 dagen rijden we oostwaarts door verschillende valleien, met regelmatig een rivieroversteek, tot we het idyllische meer van Paiko Tsho bereiken. Op dag 25 bezoeken we eerst het grote en indrukwekkende boeddhistische klooster van Rongbuk en stappen vervolgens naar het Everest basiskamp (5150 m) en terug, met gedurende de hele tocht de majestueuze Everest-noordwand in het vizier. Een waardige en grootse afsluiter voor het Tibetaanse gedeelte van deze bijzondere reis.
Mount Everest’s north face , as seen from Rongbuk, Tibet

15-10-2010: Lea begeeft zich vandaag naar Tingri. Ze is erg benieuwd hoe het er zal uitzien. Wij hebben alleszins het weerbericht gevonden van Tingri. Dit dorp dient als uitvalbasis om de Everest te gaan beklimmen. Het telt ongeveer een 600-tal inwoners. Tingri is een belangrijke handelspost waar sherpa's rijst, graan en zout verhandelen.

Nieuws vers van de pers:


Allez, wij zijn nog altijd in Tibet . Het is prachtig hier, behalve de steden.  Op moment staat onze jeep in pan en moeten wij wachten in deze echt wel vieze stad nl Saga. We zouden vandaag naar Tingri rijden. Of dit nog gaat lukken weten we niet.




3 foto's van Tingri
16-10-2010: Goede morgen, iedereen.  Wij zijn nu op 5000 m hoogte en kort bij de Everest.  Hier is het slecht weer en weinig zicht.  Jammer.  We hopen op beterschap. (volg het weerbericht in 15-10-2010)

18-10-2010: Een kort bericht van Lea: "We zijn terug op weg naar Nepal"

Volgens de reisgids zien de laatste dagen er als volgt uit:

Via Nylam en de Milarepa-grot(klik)  rijden we terug naar Nepal en Kathmandu, vanwaar we op dag 30 de terugreis aanvatten.

Wie was nu de grote Milarepa van wie we een levensbeschrijving (klik) en een filmtrailer (klik) vonden?



Boven, onder, midden: de grot van Milarepa.


19-10-2010 :  Deze keer kregen we een spraakzame Lea via de mail binnen:

Wij zijn nu terug in Katmandu . De trekking zit erop. De laatste dagen hebben we nog gestapt naar de Everst.  Het slechte weer maakte dat we de Everst niet in volle glorie hebben kunnen zien. We zijn wel naar een basiskamp gestapt. Dat was trouwens heel vies, maar het stappen blijft leuk. Zelfs op grote hoogte nl + 5000 m. Je voelt elke stap. We hebben ontbeten in de sneeuw. Echt leuk!!!

Amaai, nu zijn we hier aan het bekomen van een toch wel zware reis. Voor de eerste keer heb ik terug water gezien sinds 3 weken.  Het was nodig hahahah



Kathmandu: hoofdstad van Nepal

Voorlaatste dag: Hier nu rustig aan de lees.  Ben wat gaan winkelen voor de rest niet veel gedaan.  Ook wel eens leuk, hé.  Vanavond eten we met met de mensen van de trekkingmaatschappij en morgenavond vliegen we richting België.



Nu nog genieten van de laatse dagen, lekker eten en .. tot vrijdag 22/10/2010.

Vrijdag 22/10/2010:
Na een vermoeiende reis via Doah (hoofdstad van Quatar), Genève en Zaventem bereikte Lea na 20 uur het station van Hasselt, waar ze werd opgewacht door haar gelukkige man.  Welkom thuis!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter! Nu, google heeft net een nieuwe spamfilter geïnstalleerd. Als je een reactie achterlaat zonder je google-account, dan wordt dit automatisch aanzien als spam en wordt het niet onmiddellijk gepubliceerd. Maar geen nood, zodra Lea merkt dat je bericht geen spam is, kan ze het handmatig er toch terug opzetten, maar het kan dus eventjes duren vooraleer je reactie gepubliceerd wordt. Dank je voor de moeite!