Wanneer U dit leest is het zes uur later in Tibet.
In Tibet volgt men de Chinese tijd.
In Tibet volgt men de Chinese tijd.
Tibet |
In de achtergrond het dorpje Sher |
Op zondag 3 oktober berichtte Lea: "We zijn de laatste dag in Nepal en morgen naar Tibet.
Het is hier héél mooi en leuk"
Op maandag 4 oktober staken ze de grens over naar het door China bezette Tibet. Dat maakte weer een dag van veel controles.'s Avonds waren de paperassen achter de rug konden ze zich eindelijk gaan douchen Heerlijk!! Morgen wordt er verder getrokken met de tent.
Op dinsdag 5 oktober meldde Lea: "Wij gaan nu met de jeep naar het meer om dan te gaan stappen. Het is
hier gewoon prachtig. Vanavond slaan we de tent op 4600 meter hoogte Dat gaat koud zijn. Op het moment zijn we ons aan het aanpassen aan de hoogte en mijn hoofd begint toch al wat beter aan te voelen."
Op woensdag 6 oktober ontvingen we volgend bericht: " Ik heb goed geslapen bij min 4°. Nu gaan we op weg en seffens stevig doorwandelen. Na een stevige wandeling bereikten we onze slaapplaats. Ondertussen een heilig klooster bezocht. Erg mooi. Ben ook al stilaan aangepast aan de hoogte. Geen hoofdpijn niet meer ook al zitten we op een hoogte van 4600 meter.
Volgens het routeplan zouden ze de volgende dagen de volgende reisplannen gaan maken:
Wanneer we op dag 10 de pas Nara Lagna (4580 m) oversteken is de lucht ijl en ligt het Tibetaans Plateau voor ons. We steken de grens over en met jeeps rijden we vanuit het eerste Tibetaanse dorp Sher in twee etappes naar de kampplaats bij Chiu Gompa (klooster) aan het meer van Manasarovar (4510 m). Hier hebben we een ideaal zicht op de berg Kailash.
Nara Lagna (4580 meter): uitzicht naar Tibet |
Meer informatie:
Zoals Mekka voor de Moslims is de Mount Kailash de heiligste plaats ter wereld voor de Boeddhisten, Hindoes, Jains en Bonpos. Een tocht naar de Mount Kailash is zeker niet voor iedereen weggelegd.
In mei 1993 werd een akkoord bereikt tussen Nepal en China waardoor het ook voor trekkers mogelijk werd de grens tussen beide landen te passeren. Vele pelgrims waren de trekkers al voorgegaan naar de twee, in Tibet gelegen bedevaartsoorden: de berg Kailash, woonplaats van Shiva en de oorsprong van vier heilige rivieren, en het Manasarovar meer.
Hey Lea
BeantwoordenVerwijderenGeen hoofdpijn meer, hé. Das toch al iets. Ge weet nog wat ge hebt beloofd, hé : Niet 1 toerke rond de berg, ma minstens 2 ( voor ons erbij).
Ilse haar papa is ondertussen ook overleden, niet zo'n goed nieuws hé.
Ik hoop in elk geval dat je ten volle 200% geniet van de bergen, de ijle lucht, de mooie panorama's , de weinigd douches ( ahum)....
En kom maar lekker helemaal gezuiverd terug
Krista