zondag 6 oktober 2013

Inleiding: op reis naar Nepal



Nepal


Het dak van de wereld

Een van de meest tot de verbeelding sprekende landen in Azië is ongetwijfeld Nepal. De Nepalese Himalaya, met 8 van de 10 hoogste bergen van de wereld, oefent al meer dan een eeuw grote aantrekkingskracht uit op wandelaars en klimmers. Dit bergstaatje, ingeklemd tussen Tibet en India, is een waar paradijs voor wandelaars en liefhebbers van trektochten. Van kort tot lang, van eenvoudig tot zwaar, de keuze aan trekkings is bijna oneindig. De bekendste gebieden voor trektochten zijn Everest, Annapurna en Langtang. Maar juist op de minder gebaande paden valt nog veel te ontdekken: Helambu, Manaslu, Mustang, Dolpo, Tsum, Nar en Phu.





Naast de imposante bergwereld zijn het vooral ook de charmante bergbewoners die een diepe indruk op de bezoeker achterlaten. In de berggebieden wonen volkeren afkomstig uit Tibet, en de kloosters en gebruiken van het Tibetaans boeddhisme onderweg zullen mooie herinneringen opleveren. Maar naast de Mount Everest, de bergen en haar bewoners is er nog meer te ontdekken in Nepal. Ook cultuurliefhebbers kunnen aan hun trekken komen tijdens een rondreis. Het land waar twee wereldreligies - boeddhisme en hindoeïsme - elkaar ontmoeten bruist van de cultuur. De Kathmandu Vallei kan met recht worden betiteld als de schatkamer van Nepal. Naast de schitterende oude koningssteden Kathmandu, Bhaktapur en Patan is de vallei bezaaid met tempels, chortens, pagodes en stoepa's. In het zuidelijke laagland vinden we tenslotte de natuurparken Chitwan en Bardia, waar nog neushoorns en tijgers leven in het wild.




Lea heeft ook deze keer het plan opgevat om een barre tocht te ondernemen in het verre Nepal.

Samen met dertien lotgenoten gaan ze 32 dagen een enorm avontuur tegemoet.

Deze trekking brengt hen door 3 afgelegen en weinig bezochte gebieden bij de grens met Tibet:

de spectaculaire vallei van Phu,



het boeddhistische koninkrijkje Mustang




en het ‘verborgen land’ Dolpo.



Ze trekken door bar terrein met kale bergpassen en diepe valleien, grotendeels gelegen tussen 4000 en 6000 m en met een extreem klimaat. Het is de droom van elke Nepal-reiziger.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie achter! Nu, google heeft net een nieuwe spamfilter geïnstalleerd. Als je een reactie achterlaat zonder je google-account, dan wordt dit automatisch aanzien als spam en wordt het niet onmiddellijk gepubliceerd. Maar geen nood, zodra Lea merkt dat je bericht geen spam is, kan ze het handmatig er toch terug opzetten, maar het kan dus eventjes duren vooraleer je reactie gepubliceerd wordt. Dank je voor de moeite!